Image

Hoofd en Hart ont-wikkelen

Jij voelt dat je andere mensen kunt helpen. Jij weet dat je iets kunt brengen en geven aan anderen om hun een volgende stap te laten zetten in hun leven. Jij ervaart ook dat het NU de tijd is om deze stap voor jezelf te zetten om dit nu écht uit te dragen en kenbaar te maken aan de buitenwereld. Dit kan zowel op het werk zijn als in een privé situatie. Je merkt echter dat je nog wat mist. Tijdens de gesprekken die je voert, weet je soms niet hoe je nu iets duidelijk kunt overbrengen, hoe je moet inbreken, welke stappen je kan zetten om de ander verder te helpen of extra inzicht te geven, welke vraag je nu precies moet stellen enz..

Velen doen het coachen op intuïtie. Dat is zeer mooi en kan heel goed werken, en toch merk je dat je soms wat vaardigheden mist om ergens doorheen te komen. Anderen doen het puur cognitief. Ook daar zitten heel sterke kanten aan, maar daarbij wordt het gevoel van de ander en van jezelf soms overruled..

 • Hoe begin ik een gesprek en hoe rond ik het goed af?
 • Hoe ga ik om met de weerstand van anderen?
 • Wat kan ik doen als het even stilvalt?
 • Welke interventies kan en mag ik doen?
 • Voor je gevoel heb je nog een sterkere basis nodig waar je altijd op terug kunt vallen.

Het Coach the Coach traject is voor jou nu het middel om de volgende stap echt te zetten. Breng hoofd en hart samen en je hebt de perfecte combinatie.

Na dit traject heb je antwoord op alle bovenstaande en andere vragen en:

•  beschik je over veel meer tools om sneller to-the-point te komen, bereik je betere resultaten met je coach gesprekken
•  merk je dat je ‘cliënten’ sneller hun stappen zetten die voor hen nodig zijn
• heb je veel meer zelfvertrouwen, en een grotere voldoening over jezelf en de gesprekken die jij voert.


Wat leer jij o.a. in dit Coach-traject?

•   De start van het traject. Hoe begin je een gesprek, wat spreek je af met elkaar, hoe rond je af enz.?
•   Wat is jouw eigen rol in een coach gesprek? Verschil tussen empathie en sympathie.
•   Welke valkuilen zijn er en hoe blijf jij uit je eigen valkuilen?
•   TA: Trans-Actionele analyse (Kind, Ouder en Volwassen rol).
•   Aan TA gekoppeld het verschil tussen de Drama-driehoek en de Winnaars-driehoek.
•   ECHT luisteren. De basis voor een goede coach.
•   Oplossingsgericht werken en de juiste vragen daarbij.
•   Je intuïtie gebruiken tijdens het gesprek.
•   Diverse NLP technieken en modellen.
•   Intentie kracht inzetten voor, tijdens en na het gesprek.
•   Diverse werkvormen die jij als coach kunt inzetten om de coachee inzichten mee te geven in het eigen gedrag en gedachten-patroon.
•   Uiteraard diverse communicatie skills voor jezelf en hoe de patronen bij anderen te herkennen.
•   Je krijgt een kijkje in de psychologische achtergrond van mensen. Waarom doen we wat we doen? Hoe werkt ons brein? De ijsberg van William James, Comfort-, Stretch- en Paniekzone, Pijn versus Plezier principe.
•   Je zelfbeeld wordt zeker versterkt. Waar ligt jouw kracht en hoe zet jij dat in vervolg nog beter in?
•   Een coach-contract voor jou en je coachee, als je daarmee wilt werken.
•   En …………..nog veel meer.

Hoe ziet het traject eruit?

Net zoals je chocolade niet kunt proeven door er over te lezen, leer je Coachen niet uit een boek of door middel van een stukje theorie. Coachen leer je alleen door te doen! Uiteraard is literatuur belangrijk en helpt het om je een breder perspectief te zien en te geven. Maar echt coachen leer je daar niet van. Dus we gaan veel oefenen met elkaar om de geleerde theorie zelf te ervaren. De ene keer ben je de coach, een ander moment ben jij degene die gecoacht wordt, en weer een ander moment ben jij de observeerder.

Door deze drie varianten te gebruiken leer je duidelijk hoe iets voelt vanuit diverse invalshoeken. Daarnaast leer je direct hoe je feedback kunt geven en ontvangen.
Vervolgens krijg je huiswerkopdrachten. Jij gaat zelf echte coachgesprekken organiseren, verslagen maken en terugkoppelen. Dit kan een coachgesprek zijn op het werk of in je privé leven.

Jij regelt zelf mensen die een echt vraagstuk hebben en je past de technieken toe die je hebt geleerd tijdens dit traject. Op de terugkomdag presenteer je dat aan de andere deelnemers en zoemen we verder in wat goed ging en waar de volgende stap zit voor jezelf.

De duur van het totale traject is 5 dagen (12 dagdelen) + een uur privé Skype gesprek met een van de trainers.

•  De eerste 2 dagen zijn aaneengesloten. Hierin behandelen we de theorie en gaan we veel ervaren. Dit deel beslaat 5 dagdelen. Het is vrij intensief en we gaan dan ook in de avond door om je goed klaar te stomen voor de praktijk. Je leert feedback geven aan elkaar en hoe te ontvangen.

 • Op de 1e en 2e terugkomdag behandelen we de eigen praktijk coachgesprekken die jij hebt gevoerd en gaan we dieper in op wat je nog nodig hebt. We behandelen ook nieuwe theorieën
 • Op de 3e terugkomdag komt er nog een examen. Daarin moet je bewijzen dat je de technieken kunt toepassen die we geleerd hebben. Aan het eind van deze dag ontvang je na goed gevolg het certificaat.
 • Het privé Skype gesprek is een uur en kan jij inplannen in samenspraak met een van de trainers. Dit kan zijn gedurende het traject, of binnen 2 maanden na het afronden van de opleiding.

Waarom een Coach opleiding bij ons?

Waarom zou jij de opleiding tot coach bij óns gaan volgens? Er zijn al vele andere bureaus die het ook doen. Dat is een heel goede vraag.

Arturo heeft 5 jaar als leidinggevende gewerkt en traint en coacht sinds 2001 mensen over de gehele wereld. In 2017 heeft hij de publieksprijs van Freelancer of the Year gewonnen. Daarnaast heeft hij zijn eerste boek in november 2017 uitgebracht: Experttips voor het realiseren van je ondernemersdoelen.

De tweede trainer, Claudia, is Yoga-lerares is, geeft meditatie avonden en traint mensen wereldwijd in ‘The 16-Guidelines’. Een training om gelukkiger te leven. Daarnaast is zij al jaren een veel gevraagde coach in binnen- en buitenland.

Wij kunnen nog veel meer over onszelf vertellen, maar veel belangrijker is wat anderen over ons zeggen, hoe zij het ervaren en wat het hen brengt.


Wat zeggen anderen over Arturo?

Gideon Slager, Coach. www.gideonslager.nl

Puur empowerment!

‘De overtreffende trap van coaching. Puur empowerment. Overvloedig veel méér geleverd dan toegezegd. Mocht je twijfel kennen, dan zeg ik DOEN. Tegen welke prijs dan ook. Je betaalt op voorhand te weinig voor het verkrijgen van zoveel handvatten, inzichten en plezier (!) in zo’n korte tijd. Topcoach!’

A. van Arend, Manager Kloeckner Metals ODS

Kanjer in coachen

De 3 dagen “coach training” waren daadwerkelijk 3 dagen coachend trainen door Arturo Massaro. Een doorlopende aaneenschakeling van vragen stellen, uitleg, meer vragen stellen, toepassing modellen, oefenen, doorvragen, geruststellen. Mijn inzicht groeide met iedere vraag die Arturo stelde, en ook mijn nieuwsgierigheid en gretigheid. De spirituele rustmomenten ervaarde ik als een sauna op de top van een besneeuwde berg. Kleurrijke sheet, kleurrijke situaties.”

Don de Moraaz Imans, After sales consultant Hyundai

Arturo weet op zijn eigen, unieke manier de gehele groep mee te nemen in zijn training. Door zijn passie weet hij iedereen te raken en de juiste mind-set te creëren. De Customer Care training, inclusief de terugkomdag, zijn perfect verlopen.”

Bart Roovers, Coach & website bouwer

“Arturo’s work is life changing…”
I recently followed a 3-day coach course at Arturo’s Dreamschool. I received great knowledge, tools, insights and fun. He teaches by providing experiences rather than just intellectual knowledge, that’s so valuable! Connecting head and ❤️, Arturo is awesome!”


Debora Kloppenburg, Teamleider Verkoopafdeling Albert Heijn.


Ik heb afgelopen zomer Dé Coach opleiding van Arturo gevolgd. Het was een geweldig leerzaam met een fantastische groep mensen. Ik heb hier ontzettend veel aangehad. Naast dat je veel theorie krijgt, krijg je ook heel veel de kans om het in de praktijk te brengen. We hebben vele coach gesprekken geoefend en de begeleiding van Arturo & Monique was top! Afgelopen weekend de eerste terugkomdag gehad en het allermooiste daaraan vond ik dat iedereen op zijn of haar eigen manier ook stappen heeft gezet. Meerdere zijn voor zichzelf begonnen, of zijn een andere opleiding erbij gaan volgen om zich te specialiseren op een bepaald vlak! Arturo is een top leraar/coach/trainer. Ik geloof dat niemand mij het coachen beter heeft kunnen leren als hij heeft gedaan. Hij is professioneel, duidelijk, voelt precies aan wat de groep nodig heeft en heeft humor! Door deze opleiding heb ik totaal het vertrouwen in mijzelf om zelf een goede coach te zijn. En ik heb nu mijn eigen coach bedrijf samen met een mede student die ik ontmoet heb tijdens deze opleiding <3.’

Harold Pitchford, Manager Quality and Training DSM Chemicals

Arturo is an incredible trainer and connects with his students so naturally you feel as if you have known him all your life. I was able to sit in many classes Arturo taught on our site as well as attending the kick off sessions. The classes were 3 days, the material was always fresh, people who had never worked together became family and Arturo kept everyone engaged and laughing. Best trainer I have seen in 42 years at a chemical plant.

Puttman, Managing Director AVEBE

As a carreer/life coach Arturo made a difference for me. In his own modest and pleasant way he showed me the right buttons and learned me to push them

Praktische zaken

Inbegrepen

 • 2 dagen aaneengesloten training van twee ervaren trainers.
 • 3 x een terugkomdag.
 • 1 uur Skype coaching.
 • Trainings-map met naslagwerk, modellen, pen enz..
 • 5 x lunch (indien gewenst vegetarisch)
 • Koffie, thee en water.

Locatie

In ieder geval in het midden van het land. Omgeving Amsterdam.

Zelf verzorgen

 • Koffie, thee, water zijn inbegrepen, voor overig drinken zelf zorgen.
 • Goed humeur.
 • Open mind en zin om echt te leren.
 • Delen van eigen ervaringen en feedback geven en ontvangen.
 • Diner

Data

15 juni t/m 16 juni 2019 eerste 2 dagen.

De 3 terugkomdagen worden in overleg met de gehele groep ingepland op laatste middag training op 16 juni 2019.

Tijden programma eerste 2 dagen

Zaterdag 15 juni:         Inloop vanaf 9:45 uur, training 10:00 - 20:30 uur.

Zondag 16 juni:           training 10:00 – 16:30 uur.

(Lunch is inbegrepen, diner is voor eigen rekening)

Buiten het feit dat wij beiden ervaren trainers en coaches zijn, beschrijven we hieronder wat ons traject o.a. uniek maakt ten opzichte van de andere opleiders.


Ken je nog iemand?
Als jij een 2e persoon laat inschrijven krijg jij € 75,00 korting!

Bij ons Bij anderen
Er zijn constant 2 ervaren trainers/coaches aanwezig. Er is maar 1 trainer aanwezig. Te weinig individuele aandacht.
Het 1e deel van dit traject is 3 aaneengesloten dagen. Zeer groot leereffect. Je gaat na dag 1 weer naar huis en je neemt/hebt weinig tijd om te oefenen.
Door deze eerste 3 dagen bij elkaar te zijn, leer jij jezelf zeer goed kennen. Wat zijn je sterke kanten als mens/coach en waar liggen je leermogelijkheden. Elke trainings-dag moet je weer opnieuw beginnen en inkomen met de groep.
Door de vele activiteiten en oefeningen krijg je een sterke band met je met je medecursisten en leer je veel van en aan elkaar. Door de (te) grote groepen blijft het vaak erg zakelijk en leer je zeker de tools en theorieën, maar veel minder echt te integreren in je eigen gedrag.
Wij leren je ook coachen op intuïtie. Een erg belangrijke tool bij coachen. Meer gericht op modellen en theorie en blijft zakelijke en afstandelijk.
Relatief lage investering en een hoog resultaat Grote investering.

Wij zien uit naar een inspirerende samenwerking en super traject met z’n allen.

Met vriendelijke groei,

Arturo Massaro

PS: Aanmelding kan via het onderstaande formulier

Wij sturen dan een factuur naar jouw email-adres. De aanmelding is pas definitief als het verschuldigde bedrag is overgemaakt, of de 1e deelbetaling ontvangen is.

Tot snel!

Aanmelden